dc.contributor.author | Koceva-Chyła, Aneta | |
dc.date.accessioned | 2015-12-08T11:42:43Z | |
dc.date.available | 2015-12-08T11:42:43Z | |
dc.date.issued | 1981 | |
dc.identifier.issn | 0208-614X | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/15227 | |
dc.description.abstract | During the 14 days period of development of the corn root the decrease of
dry mass, ribosomal and Iow molecular RNA content was observed in the 10-mm
root tip. The changes are statistically significant and they are of higher
values during the first 4 days of germination. The continuous decrease of
the dry mass content and RNA suggests that during the tested period of time
the number of cells decreases, probably because of the reduction of the meristemic
zone. | pl_PL |
dc.description.sponsorship | Zadanie pt. „Digitalizacja i udostępnienie w Cyfrowym Repozytorium Uniwersytetu Łódzkiego kolekcji czasopism naukowych wydawanych przez Uniwersytet Łódzki” nr 885/P-DUN/2014 dofinansowane zostało ze środków MNiSW w ramach działalności upowszechniającej naukę. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Acta Universitatis Lodziensis. Folia Biochimica et Biophysica;1 | |
dc.title | Badania poziomu RNA podczas kiełkowania i wzrostu korzenia kukurydzy (Zea Mays L.). II. Zmiany poziomu RNA w wierzchołku korzenia | pl_PL |
dc.title.alternative | The investigation of the RNA level during germination and growth of the corn root (Zea Mays L.). II. Changes of the RNA level in the root tip | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | 57-92 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki, Instytut Biochemii i Biofizyki | pl_PL |