Repozytorium UŁ - The Realm of Things Culinary. Anthropological Recipes

Repozytorium Centrum Otwartej Nauki

 

The Realm of Things Culinary. Anthropological Recipes

Pokaż pełny rekord



Tytuł: The Realm of Things Culinary. Anthropological Recipes
Autor: Nowina-Sroczyńska, Ewa
Streszczenie: The text is a presentation of an anthropological project of research on culinaries constructed in such a way to be accessible also to practitioners of other disciplines of the humanities. The proposed range of topics was embedded in four general discourses: the temporal discourse, the spatial discourse, the discourse of identity and the discourse of cultural trends. These discourses may fulfill the role of cultural categories (as interpreted by Gurevich),and thus be descriptive and interpretative tools. Investigation of the cultural phenomenon of things culinary does not pertain only to those them; it also reveals various “faces” of culture in the era of fluid modernity.
URI: http://hdl.handle.net/11089/17522
Data: 2015

Pliki tej pozycji

Plik Rozmiar Format Przeglądanie
Nowina-Sroczyńs ... nograficzne_Volume_LIV.pdf 252.4KB PDF Oglądaj/Otwórz

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż pełny rekord

Szukaj w Repozytorium


Szukanie zaawansowane

Przeglądaj

Moje konto

Statystyki

Sprawdź