Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorFeczko, Janusz S.
dc.date.accessioned2019-04-17T06:21:44Z
dc.date.available2019-04-17T06:21:44Z
dc.date.issued1994
dc.identifier.issn0867-5856
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/27781
dc.description.abstractW artykule zaprezentowano analizę jakości biur podróży przy zastosowaniu metody porównawczo-dostosowującej. W badaniach wyodrębniono sześć grup składowych jakości: badania marketingowe, planowanie i zarządzanie, produkty, ceny produktów, dystrybucja produktów oraz komunikacja (informacja, reklama), które oceniano przy zastosowaniu metody eksperckiej. Analizę empiryczną jakości przeprowadzono na próbie reprezentacyjnej 16 krakowskich biur podróży.pl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofseriesTuryzm;1
dc.titleBadanie jakości biur podróżypl_PL
dc.title.alternativeL'examen de la qualité des agences de voyagespl_PL
dc.title.alternativeTesting the quality of travel agenciespl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.page.number5-21pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationAkademia Wychowania Fizycznego w Krakowiepl_PL
dc.referencesChomątowska M. i in., 1986, Analiza ekonomiczna w przedsiębiorstwie turystycznym, AE Kraków.pl_PL
dc.referencesHaywood K.., 1987, Service Management Concepts: Implications for Hospitality Management, „Fin Hospitality Review”, Fall.pl_PL
dc.referencesKaczmarczyk S., 1991, Badania marketingowe, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKaspar C., 1991, Quality Tourism of a Sustainable Tourism Development, Harmonizing Economical, Social and Ecological Interess, [w:] Quality Tourism Concept of a Sustainable Tourism Development, Harmonizing Economical, Social and Ecological Interess, Raports, AIEST, St-Gall.pl_PL
dc.referencesKierczyński T. i in., 1989, Ekonomika przedsiębiorstwa przemysłowego, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.referencesKolman R., 1992, Inżynieria jakości, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.referencesNoye D., 1992, Jak opracować procesy jakości, Insep Editions, Paryż-Wroclaw.pl_PL
dc.referencesParsuraman A. i in., 1986, Servqual: A Multiple-Item Scale for Measuring Customer Perceptions of Service Quality, „Working Paper”, Marketing Science Institute, Cambridge, Massachusetts.pl_PL
dc.referencesSienkiewicz P., 1988, Inżynieria systemów kierowania, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.referencesSmith D., 1988, Service: Managing the Guest Expirience, Lebhar-Friedman Books, New York.pl_PL
dc.referencesWebber R. A., 1990, Zasady zarządzania organizacjami, PWE, Warszawa.pl_PL
dc.relation.volume4pl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord