dc.contributor.author | Kierzkowska, Agata | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-07-04T16:06:52Z | |
dc.date.available | 2023-07-04T16:06:52Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.citation | Kierzkowska, A. (2009). Działania w obronie tradycji i dobrego smaku. W: A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka - razem, ale jak? (s. 163-182). Łódź: Wydawnictwo WSTH w Łodzi. | pl_PL |
dc.identifier.isbn | 978-83-918688-7-4 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47423 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi | pl_PL |
dc.relation.ispartof | Kultura i turystyka - razem, ale jak?, red. A. Stasiak, Wydawnictwo WSTH w Łodzi, Łódź 2009; | |
dc.relation.ispartofseries | Kultura i Turystyka; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Działania w obronie tradycji i dobrego smaku | pl_PL |
dc.type | Book chapter | pl_PL |
dc.page.number | 163-182 | pl_PL |
dc.references | Byszewska I., 2005, Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Czyż M., 2005, Oznaczenia geograficzne a znaki towarowe w prawie wspólnotowym, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Gąsiorowski M., 2006, Ochrona produktów regionalnych i tradycyjnych, Agro Smak, 2. | pl_PL |
dc.references | Majewski J., 2007, Turystyka kulinarna, Agro Smak, 8. | pl_PL |
dc.references | Orłowski D., Woźniczko M., 2007, Edukacyjne znaczenie skansenów w propagowaniu tradycji kulinarnych w turystyce wiejskiej, Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (artykuł w wersji elektronicznej: http://www.produktyregionalne.edu.pl/czytelnia/OrlowskiWozniczko). | pl_PL |
dc.references | Prączko A., Kierzkowska A., Rochmińska M., 2005, Kuchnia regionalna Podhala i jej wykorzystanie w gastronomii regionu, Turystyka i Hotelarstwo, 8. | pl_PL |
dc.references | Rozporządzenie Rady (WE) nr 509/2006 z dnia 20 marca 2006 r. | pl_PL |
dc.references | Rozporządzenie Rady (WE) nr 510/2006 z dnia 20 marca 2006 r. | pl_PL |
dc.references | Stasiak A., 2007, Gastronomia jako produkt turystyczny, Turystyka i Hotelarstwo, 11. | pl_PL |
dc.references | Szymecka A. 2005, Włoski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Ustawa z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych (DzU 2005, nr 10, poz. 68). | pl_PL |
dc.references | Winawer Z., 2005, Francuskie oznaczenia produktów żywnościowych a system europejski, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Zgółkowa H. (red.), 1998, Praktyczny słownik współczesnej polszczyzny, t. 18, Wyd. Kurpisz, Poznań. | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |