Show simple item record

dc.contributor.authorKierzkowska, Agata
dc.contributor.editorStasiak, Andrzej
dc.date.accessioned2023-07-04T16:06:52Z
dc.date.available2023-07-04T16:06:52Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationKierzkowska, A. (2009). Działania w obronie tradycji i dobrego smaku. W: A. Stasiak (red.), Kultura i turystyka - razem, ale jak? (s. 163-182). Łódź: Wydawnictwo WSTH w Łodzi.pl_PL
dc.identifier.isbn978-83-918688-7-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/47423
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Łodzipl_PL
dc.relation.ispartofKultura i turystyka - razem, ale jak?, red. A. Stasiak, Wydawnictwo WSTH w Łodzi, Łódź 2009;
dc.relation.ispartofseriesKultura i Turystyka;
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.titleDziałania w obronie tradycji i dobrego smakupl_PL
dc.typeBook chapterpl_PL
dc.page.number163-182pl_PL
dc.referencesByszewska I., 2005, Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo”, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.pl_PL
dc.referencesCzyż M., 2005, Oznaczenia geograficzne a znaki towarowe w prawie wspólnotowym, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.pl_PL
dc.referencesGąsiorowski M., 2006, Ochrona produktów regionalnych i tradycyjnych, Agro Smak, 2.pl_PL
dc.referencesMajewski J., 2007, Turystyka kulinarna, Agro Smak, 8.pl_PL
dc.referencesOrłowski D., Woźniczko M., 2007, Edukacyjne znaczenie skansenów w propagowaniu tradycji kulinarnych w turystyce wiejskiej, Wyższa Szkoła Turystyki i Języków Obcych w Warszawie (artykuł w wersji elektronicznej: http://www.produktyregionalne.edu.pl/czytelnia/OrlowskiWozniczko).pl_PL
dc.referencesPrączko A., Kierzkowska A., Rochmińska M., 2005, Kuchnia regionalna Podhala i jej wykorzystanie w gastronomii regionu, Turystyka i Hotelarstwo, 8.pl_PL
dc.referencesRozporządzenie Rady (WE) nr 509/2006 z dnia 20 marca 2006 r.pl_PL
dc.referencesRozporządzenie Rady (WE) nr 510/2006 z dnia 20 marca 2006 r.pl_PL
dc.referencesStasiak A., 2007, Gastronomia jako produkt turystyczny, Turystyka i Hotelarstwo, 11.pl_PL
dc.referencesSzymecka A. 2005, Włoski system ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.pl_PL
dc.referencesUstawa z dnia 17 grudnia 2004 r. o rejestracji i ochronie nazw i oznaczeń produktów rolnych i środków spożywczych oraz o produktach tradycyjnych (DzU 2005, nr 10, poz. 68).pl_PL
dc.referencesWinawer Z., 2005, Francuskie oznaczenia produktów żywnościowych a system europejski, [w:] O produktach tradycyjnych i regionalnych, Zbiór materiałów pokonferencyjnych, 15–16 marca 2005 r., Jachranka k. Warszawy, Fundacja Fundusz Współpracy, Warszawa.pl_PL
dc.referencesZgółkowa H. (red.), 1998, Praktyczny słownik współczesnej polszczyzny, t. 18, Wyd. Kurpisz, Poznań.pl_PL
dc.disciplinegeografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzennapl_PL


Files in this item

Thumbnail
Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe