Show simple item record

dc.contributor.authorBorowiak, Stanisław
dc.date.accessioned2024-03-06T07:37:32Z
dc.date.available2024-03-06T07:37:32Z
dc.date.issued2022-12-30
dc.identifier.issn2080-8313
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/50611
dc.description.abstractThe 7th Scientific Conference of Dobrzyca organized by the Museum of the Landed Gentry in Dobrzyca on September 8–9, 2022 covered two groups of issues. The first one, titled “Landowners and landed gentry in social memory”, was devoted to issues related to education and popularization of knowledge about the landed gentry, with particular emphasis on museums and social organizations. The second part of the conference, entitled “The day began with coffee with cream... about table culture in landowners’ manors and palaces” concerned the broadly understood issues of the landowner’s table and cuisine in various areas of the former Polish-Lithuanian Common-wealth in the 19th and early 20th century.en
dc.description.abstractVII Dobrzycka Konferencja Naukowa zorganizowana przez Muzeum Ziemiaństwa w Dobrzycy w dniach 8–9 września 2022 r. obejmowała dwie grupy zagadnień. Pierwsza z nich, pod tytułem „Ziemianie i ziemiaństwo w pamięci społecznej”, poświęcona była zagadnieniom związanym z edukacją i popularyzacją wiedzy na temat warstwy ziemiańskiej, ze szczególnym uwzględnieniem muzeów i organizacji społecznych. Druga część konferencji, zatytułowana „Dzień rozpoczynano od kawy ze śmietanką… czyli o kulturze stołu w ziemiańskich dworach i pałacach”, dotyczyła szeroko pojętej problematyki ziemiańskiego stołu i kulinariów na różnych obszarach dawnej Rzeczypospolitej Obojga Narodów w XIX i na początku XX w.pl
dc.language.isopl
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl
dc.relation.ispartofseriesStudia z Historii Społeczno-Gospodarczej XIX i XX Wiekupl
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
dc.subjectPolish landed gentryen
dc.subjectlandownersen
dc.subjecteducationen
dc.subjecthistory of everyday lifeen
dc.subjectculinaryen
dc.subjecttable cultureen
dc.subjectscientific conferenceen
dc.subjectscientific reporten
dc.subjectDobrzycaen
dc.subjectziemiaństwo polskiepl
dc.subjectwłaściciele ziemscypl
dc.subjectedukacjapl
dc.subjecthistoria życia codziennegopl
dc.subjectkulinariapl
dc.subjectkultura stołupl
dc.subjectkonferencja naukowapl
dc.subjectsprawozdanie naukowepl
dc.subjectDobrzycapl
dc.titleSprawozdanie z VII Dobrzyckiej Konferencji Naukowej, Muzeum Ziemiaństwa w Dobrzycy Zespół Pałacowo-Parkowy, 8–9 Września 2022 R.pl
dc.title.alternativeThe report on the 7th Scientific Conference of Dobrzyca, Museum of the Landed Gentry in Dobrzyca – Palace and Park Complex, September 8–9, 2022en
dc.typeOther
dc.page.number215-219
dc.contributor.authorAffiliationMuzeum Ziemiaństwa w Dobrzycy Zespół Pałacowo-Parkowypl
dc.identifier.eissn2450-6796
dc.contributor.authorEmails.borowiak@dobrzyca-muzeum.pl
dc.identifier.doi10.18778/2080-8313.25.12
dc.relation.volume25


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0
Except where otherwise noted, this item's license is described as https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0