Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorMusongela, Mbuyi B.
dc.date.accessioned2015-11-16T13:54:57Z
dc.date.available2015-11-16T13:54:57Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.issn0208-614X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/13802
dc.description.abstractW pracy eksperymentalnej przeprowadzono chromatograficzną analizę substancji lotnych "lutuku", napoju alkoholowego produkowanego z manioku. Zastosowano nowoczesna technik« analizy na chromatografie gazowym, co pozwoliło opisać (wykryć) niektóre substancje śladowe występujące w badanych napojach. Za pomocą spektrofotometru masowego zidentyfikowano większość rozdzielonych lotnych substancji lutuku. Ponadto, autor opisuje wpływ na organizm człowieka etanolu, metanolu i cyjanowodoru.pl_PL
dc.description.sponsorshipZadanie pt. „Digitalizacja i udostępnienie w Cyfrowym Repozytorium Uniwersytetu Łódzkiego kolekcji czasopism naukowych wydawanych przez Uniwersytet Łódzki” nr 885/P-DUN/2014 dofinansowane zostało ze środków MNiSW w ramach działalności upowszechniającej naukę.pl_PL
dc.language.isofrpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofseriesActa Universitatis Lodziensis. Folia Biochimica et Biophysica;7
dc.titleEtude des composes volatils de lutuku de fabrication artisanalepl_PL
dc.title.alternativeBadania składu związków lotnych lutuku podczas produkcji napojówpl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.page.number15-26pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationUniversité de Lubumbashi, Faculté Polytechniquepl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord