Show simple item record

dc.contributor.authorJóźwiak, Zofia
dc.contributor.authorStephan, Roland
dc.contributor.authorBosse, Harald
dc.contributor.authorGärtner, Helmut
dc.date.accessioned2015-11-18T10:04:24Z
dc.date.available2015-11-18T10:04:24Z
dc.date.issued1991
dc.identifier.issn0208-614X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/13914
dc.description.abstractMetodą ESR badano oddziaływanie alloksanu na wyizolowane błony erytrocytów w zakresie temperatur 10-50°C. Wyniki wskazują, że błony po inkubacji z alloksanem są mniej wrażliwe na działanie temperatury aniżeli preparaty kontrolne.pl_PL
dc.description.sponsorshipZadanie pt. „Digitalizacja i udostępnienie w Cyfrowym Repozytorium Uniwersytetu Łódzkiego kolekcji czasopism naukowych wydawanych przez Uniwersytet Łódzki” nr 885/P-DUN/2014 dofinansowane zostało ze środków MNiSW w ramach działalności upowszechniającej naukę.pl_PL
dc.language.isoenpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofseriesActa Universitatis Lodziensis. Folia Biochimica et Biophysica;8
dc.titleThe influence of alloxan on erythrocyte membrane proteinspl_PL
dc.title.alternativeWpływ alloksanu na białka błon erytrocytówpl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.page.number73-80pl_PL
dc.contributor.authorAffiliationZofia Jóźwiak - University of Łódź, Chair of Biophysicspl_PL
dc.contributor.authorAffiliationRoland Stephan - Gesamthochschule Kassel, Experimentalphysik III Fachbereich Physikpl_PL
dc.contributor.authorAffiliationHarald Bosse - Gesamthochschule Kassel, Experimentalphysik III Fachbereich Physikpl_PL
dc.contributor.authorAffiliationHelmut Gärtner - Gesamthochschule Kassel, Experimentalphysik III Fachbereich Physikpl_PL


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record