dc.contributor.author | Dominik, Piotr | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-04-24T07:10:03Z | |
dc.date.available | 2023-04-24T07:10:03Z | |
dc.date.issued | 2010 | |
dc.identifier.citation | Dominik, P. (2010). Wykorzystanie metod oddziaływania na jakość usług w hotelarstwie jako narzędzia do walki z konkurencją. Turystyka i Hotelarstwo, 15, 27-48. | pl_PL |
dc.identifier.issn | 1644-8871 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/46799 | |
dc.description.abstract | The aim of this publication is to analyse the influence methods on the quality in hotel industry as a tool for fighting the competition. In this work, a thesis was made that the focus on quality of services in hotel industry results in client satisfaction and thus, brings client’s loyalty. The influence methods on quality are a very important part of global, hotel management. Nowadays, the quality management norms of ISO 9001 are becoming very common. The article describes the determinants of quality in hotel industry. It also depicts influence methods on the quality of services. The implementation and consistent com-pliance with standards and service procedures in hotels are a significant factor in shaping quality of services in a hotel. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Turystyka i Hotelarstwo; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Wykorzystanie metod oddziaływania na jakość usług w hotelarstwie jako narzędzia do walki z konkurencją | pl_PL |
dc.title.alternative | The use of influence methods on the quality of services in hotel industry as a tool for fighting the competition | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | 27-48 | pl_PL |
dc.references | Adamowicz J., Wolak G., 2004, Jak być hotelarzem?, Krakowska Szkoła Hotelarska, Kraków. | pl_PL |
dc.references | Błądek Z., 2001, Hotele. Programowanie, projektowanie, wyposażenie, Palladium, Poznań. | pl_PL |
dc.references | Borkowski S., Wszendybył E., 2007, Jakość i efektywność usług hotelarskich, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Czarniecka-Skubina E., Kołożyn-Krajewska D., Sikora T., 2004, Poradnik wdrażania Systemu HACCP w gastronomii hotelowej, Polskie Zrzeszenie Hoteli, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Dominik P., 2008, Gastronomia we współczesnym hotelu, Almamer Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Gaworecki W., 2003, Turystyka, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Hamrol A., Mantura W., 1998, Zarządzanie jakością. Teoria i praktyka, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Jaremen D.E., 2005, Standaryzacja jako element systemu zarządzania jakością usług hotelarskich, Studia Turystyczne, 1. | pl_PL |
dc.references | Kachniewska M., 2001, Normy ISO w hotelarstwie, Wiadomości Turystyczne, 9/12. | pl_PL |
dc.references | Kachniewska M., 2004, ISO 9001 w przedsiębiorstwie turystycznym, Wyższa Szkoła Handlu i Prawa im. R. Łazarskiego, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Kachniewska M., 2006, Tourism Quality Management, WSHiFM, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Knowles T., 2001, Zarządzanie hotelarstwem i gastronomią, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Merski J., Witkowski Cz., 2004, Hotelarstwo w Polsce. Stan i kierunki rozwoju w przededniu wejścia do Unii Europejskiej, Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Oparka S., Nowicka T., 2006, Organizacja i technika pracy w hotelarstwie, Wyd. Maria, Nowa Ruda. | pl_PL |
dc.references | Panasiuk A., Szostak D, 2008, Hotelarstwo – usługi, eksploatacja, zarządzanie, Wyd. Naukowe PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Rogers H.A., Slinn J.A., 1996, Zarządzanie obiektami turystycznymi, Polska Agencja Promocji Turystyki, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Rozporządzenie ministra gospodarki z dnia 19 sierpnia 2004 r. w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie, DzU z 2004 r., nr 188, poz. 194. | pl_PL |
dc.references | Tulibacki T., 1992, Organizacja i zarządzanie hotelem, First Business College, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Turkowski M., 1997, Marketing usług hotelarskich, Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Turkowski M., 2007, Niektóre problemy polskiego hotelarstwa w gospodarce planowanej centralnie, Turystyka i Hotelarstwo, 11. | pl_PL |
dc.references | Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 roku o usługach turystycznych, DzU z 2004 r., nr 223, poz. 2268. | pl_PL |
dc.references | Witkowski Cz., 2002, Hotelarstwo, cz. 1: Podstawy hotelarstwa, Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Witkowski Cz., 2003, Hotelarstwo, cz. 2: Międzynarodowe systemy hotelowe w Polsce, Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Witkowski Cz., Kachniewska M., 2005, Hotelarstwo, cz. 3: Hotelarstwo w gospodarce turystycznej, Wyższa Szkoła Ekonomiczna, Warszawa. | pl_PL |
dc.relation.volume | 15 | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |