Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorMielżyńska, Agnieszka
dc.date.accessioned2015-07-15T08:56:22Z
dc.date.available2015-07-15T08:56:22Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.issn1505-9057
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/11019
dc.description.abstractThe article is based on chosen examples from Polish poetry and prose of the XXth century. The first subchapter “Picnic cuisine” depicts a picnic, described by Tuwim in Kwiaty polskie. The sreond subchapter “Sentimental cuisine” based on Tuwim’s poetry, highlights the role of smell and taste in creating the most beautiful childhood memories. The last part “Borderland cuisine” based on prose (Cz. Miłosz, T. Konwicki, T. Lubkiewicz-Urbanowicz), shows sentimental journey following the various tastes of Wilno.pl_PL
dc.description.sponsorshipZadanie pt. „Digitalizacja i udostępnienie w Cyfrowym Repozytorium Uniwersytetu Łódzkiego kolekcji czasopism naukowych wydawanych przez Uniwersytet Łódzki” nr 885/P-DUN/2014 zostało dofinansowane ze środków MNiSW w ramach działalności upowszechniającej naukępl_PL
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofseriesActa Universitatis Lodziensis. Folia Litteraria Polonica;12
dc.titleTematyka kulinarna w literaturze polskiej XX wiekupl_PL
dc.title.alternativeThe theme of cuisine in Polish literature in the XXth centurypl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.page.number[249]-262pl_PL


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord