dc.contributor.author | Kokoszko, Maciej | |
dc.date.accessioned | 2016-08-16T10:52:30Z | |
dc.date.available | 2016-08-16T10:52:30Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.issn | 1644-857X | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/19277 | |
dc.description | Artykuł opracowany w związku z grantem NN 108 269 333. | pl_PL |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Przegląd Nauk Historycznych;1 | |
dc.subject | antyk | pl_PL |
dc.subject | kuchnia grecka | pl_PL |
dc.subject | galeos | pl_PL |
dc.subject | rekiny | pl_PL |
dc.title | Kilka słów o roli rekinów, galeoi (γαλεσί), w kuchni greckiej antyku i wczesnego Bizancjum | pl_PL |
dc.title.alternative | A Few Comments on the Role of Sharks, Galeoi (γαλεσί) in Ancient and Early Byzantine Greek Cuisine | pl_PL |
dc.title.alternative | Ein Beitrag über die Rolle von Hai, Galeoi (γαλεσί) in der griechischen Küche in der Antike und in dem frühen Byzanz | pl_PL |
dc.title.alternative | Quelques commentaires sur un rôle des requins, galeoi (γαλεσί) en cuisine grecque de l’époque antique et du debut de l’époque byzantinne | pl_PL |
dc.type | Other | pl_PL |
dc.rights.holder | © Copyright by Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2009 | pl_PL |
dc.page.number | [129]-142 | pl_PL |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki | pl_PL |
dc.relation.volume | 8 | pl_PL |