dc.contributor.author | Mijalska, Aleksandra | |
dc.date.accessioned | 2017-08-23T12:35:10Z | |
dc.date.available | 2017-08-23T12:35:10Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.issn | 0208-600X | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/22449 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Acta Universitatis Lodziensis. Folia Sociologica;58 | |
dc.title | Co jedzą Polacy, czyli o jedzeniu z perspektywy stratyfikacji społecznej. Recenzja książki Henryka Domańskiego, Zbigniewa Karpińskiego, Dariusza Przybysza, Justyny Straczuk, „Wzory jedzenia a struktura społeczna”, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2015 (254 strony) | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.rights.holder | Acta Universitatis Lodziensis. Folia Sociologica | pl_PL |
dc.page.number | [177]-183 | |
dc.contributor.authorAffiliation | Uniwersytet Łódzki, Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny, Katedra Socjologii Polityki i Moralności, Instytut Socjologii | |
dc.identifier.eissn | 2353-4850 | |
dc.references | Bourdieu P. (2005), Dystynkcja: społeczna krytyka władzy sądzenia, przeł. P. Bilos, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Domański H., Karpiński Z., Przybysz D., Straczuk J. (2015), Wzory jedzenia a struktura społeczna, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Fischler C. (1988), Food, self and identity, “Social Science Information”, Vol. 27, No. 2, s. 275–292. | pl_PL |
dc.references | Sztompka P. (1985), Teoria socjologiczna końca XX wieku. Wstęp do wydania polskiego, [w:] J.H. Turner, Struktura teorii socjologicznej, PWN, Warszawa. | pl_PL |
dc.contributor.authorEmail | aleksandra.mijalska@gmail.com | |
dc.identifier.doi | 10.18778/0208-600X.58.12 | |