Pokaż uproszczony rekord

dc.contributor.authorMijalska, Aleksandra
dc.date.accessioned2017-08-23T12:35:10Z
dc.date.available2017-08-23T12:35:10Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn0208-600X
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11089/22449
dc.language.isoplpl_PL
dc.publisherWydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiegopl_PL
dc.relation.ispartofseriesActa Universitatis Lodziensis. Folia Sociologica;58
dc.titleCo jedzą Polacy, czyli o jedzeniu z perspektywy stratyfikacji społecznej. Recenzja książki Henryka Domańskiego, Zbigniewa Karpińskiego, Dariusza Przybysza, Justyny Straczuk, „Wzory jedzenia a struktura społeczna”, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa 2015 (254 strony)pl_PL
dc.typeArticlepl_PL
dc.rights.holderActa Universitatis Lodziensis. Folia Sociologicapl_PL
dc.page.number[177]-183
dc.contributor.authorAffiliationUniwersytet Łódzki, Wydział Ekonomiczno-Socjologiczny, Katedra Socjologii Polityki i Moralności, Instytut Socjologii
dc.identifier.eissn2353-4850
dc.referencesBourdieu P. (2005), Dystynkcja: społeczna krytyka władzy sądzenia, przeł. P. Bilos, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa.pl_PL
dc.referencesDomański H., Karpiński Z., Przybysz D., Straczuk J. (2015), Wzory jedzenia a struktura społeczna, Wydawnictwo Naukowe Scholar, Warszawa.pl_PL
dc.referencesFischler C. (1988), Food, self and identity, “Social Science Information”, Vol. 27, No. 2, s. 275–292.pl_PL
dc.referencesSztompka P. (1985), Teoria socjologiczna końca XX wieku. Wstęp do wydania polskiego, [w:] J.H. Turner, Struktura teorii socjologicznej, PWN, Warszawa.pl_PL
dc.contributor.authorEmailaleksandra.mijalska@gmail.com
dc.identifier.doi10.18778/0208-600X.58.12


Pliki tej pozycji

Thumbnail

Pozycja umieszczona jest w następujących kolekcjach

Pokaż uproszczony rekord