dc.contributor.author | Grobelna, Aleksandra | |
dc.contributor.editor | Stasiak, Andrzej | |
dc.date.accessioned | 2023-06-05T04:58:18Z | |
dc.date.available | 2023-06-05T04:58:18Z | |
dc.date.issued | 2002 | |
dc.identifier.citation | Grobelna, A. (2002). Zastosowanie metody SERVQUAL i jej modyfikacji w badaniu jakości usług hotelarskich. Model pięciu luk - analiza przyczyn powstawania rozbieżności. Turystyka i Hotelarstwo, 2, 71-82. | pl_PL |
dc.identifier.issn | 1644-8871 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11089/47185 | |
dc.language.iso | pl | pl_PL |
dc.publisher | Wydawnictwo Wyższej Szkoły Turystyki i Hotelarstwa w Łodzi | pl_PL |
dc.relation.ispartofseries | Turystyka i Hotelarstwo; | |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Międzynarodowe | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.title | Zastosowanie metody SERVQUAL i jej modyfikacji w badaniu jakości usług hotelarskich. Model pięciu luk - analiza przyczyn powstawania rozbieżności | pl_PL |
dc.title.alternative | The application of the SERVQUAL method and its modyfication in examining the quality of hotel services | pl_PL |
dc.type | Article | pl_PL |
dc.page.number | 71-82 | pl_PL |
dc.references | Karaszewski R., 2001a, TQM - teoria i praktyka, TNOiK, "Dom Organizatora", Toruń. | pl_PL |
dc.references | Karaszewski R., 2001b, SERVQUAL - metoda jakości świadczonych usług, Problemy Jakości, 5. | pl_PL |
dc.references | Krajewski K., 2002, Możliwości zastosowania metody Servqual do oceny jakości usług hotelarskich, Problemy Turystyki i Hotelarstwa, 2. | pl_PL |
dc.references | Krzemień E., Gębczyńska A., 2002, Rola marketingu w tworzeniu jakości, Problemy Jakości, 2. | pl_PL |
dc.references | Kujawiński J., 1998, Niektóre metody oceny jakości usług, Materiały XI Konferencji Katedr Marketingu Handlu i Usług katedr i wydziałów ekonomicznych - MARKETING 2001, Uniwersytet Gdański, Katedra Turystyki i Usług, Sopot. | pl_PL |
dc.references | Łańcucki J., 2002, Jakość usług, Problemy Jakości, 12. | pl_PL |
dc.references | Mackiewicz H., 2000, Określenie jakości usługi postrzeganej przez klienta jako element zarządzania marketingowego. Ocena metody SERVQUAL. Praktyczne zastosowanie metody wieloatrybutowej w usługach hotelarskich, [w:] Instrumenty zarządzania we współczesnym przedsiębiorstwie. Zbiór referatów na ogólnopolską konferencję naukową organizowaną przez Akademię Ekonomiczna w Poznaniu, Poznań. | pl_PL |
dc.references | Mazur J., 2001, Zarządzanie marketingiem usług, Difin, Warszawa. | pl_PL |
dc.references | Nowakowski M., 2000, Obiekt hotelarski jako przedsiębiorstwo, Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa, Katowice. | pl_PL |
dc.references | Otto J., 2000, Pojmowanie jakości w marketingu usług, Problemy Jakości, 5. | pl_PL |
dc.references | Rogoziński K., 2000,, Nowy marketing usług, Wyd. AE w Poznaniu, Poznań. | pl_PL |
dc.references | Rudawska E., Kiecko R., 2000, SERVQUAL - metoda badania jakości usług i jej praktyczne zastosowania, Marketing i Rynek, 5. | pl_PL |
dc.references | Saleh F., Ryan Ch., 1991, Analyzing Services Quality in the Hospitality Industry Using the SERVQUAL Model, The Services Industry Journal, 11,3. | pl_PL |
dc.references | Turkowski M., 1997, Marketing usług hotelarskich, PWE, Warszawa. | pl_PL |
dc.relation.volume | 2 | pl_PL |
dc.discipline | geografia społeczno-ekonomiczna i gospodarka przestrzenna | pl_PL |